Woody Woodpecker 502x790 transparantCompactweb is een ietwat uit de hand gelopen hobby van mij als enthousiaste Joomler. Ik beleef veel plezieraan het bouwen en beheren van websites met het CMS Joomla.
Ik gebruik deze site om mijn Joomla!-kennis te delen met anderen.

Ik bouw websites sinds 1998. Eerst werkte ik met de 'ouderwetse'HTML-websites. In die tijd was er nog niets beters, maar het vergde wel veel inefficiënt onderhoud. In die tijd snuffelde ik al wel aan verschillende CMS-oplossingen en heb uiteindelijk gekozen om met Joomla! verder te gaan. In de wereld van Joomla! ben ik sinds begin 2007 actief.
Al snel had ik een paar sites draaien. Voornamelijk voor personen en organisaties in de non-profit. Eigenlijk daar waar het geld niet zit voor een professionele webdesigner. Ik concurreer dus niet in de markt van de grote webdesigners. Het bouwen en beheren van websites is voor mij dus puur een uit de hand gelopen hobby.

Mensen waarvoor ik een website heb gemaakt, zijn erg tevreden. Met name het directe contact is prettig. Als iemand een vraag heeft, dan is telefonisch contact, via Whatsapp of per e-mail vaak direct of dezelfde dag mogelijk.

Vrijwilliger in de wereld van Joomla!

Zoekend naar oplossingen voor problemen waar ik tegenaan liep, kwam ik terecht op verschillende Joomla!-fora.
Op Joomlacommunity.nl vond ik veel antwoorden en op Dutchjoomla.org ook. Bij de laatste ben ik al snel in het team terecht gekomen. Eerst als moderator en vertaler, later als coördinator van het documentatie- en vertaalteam. Totdat de eigenaar van die site plotseling de hosting niet meer betaalde en met de noorderzon is vertrokken. Daarmee was ook die site plotseling van de aarbodem verdwenen.

Gelukkig ontstond er al snel een nieuw initiatief en werd Joomlanl.nl opgericht. Na enkele maanden sloot ik mij aan bij dat team. Inmiddels ben ik daar moderator, technischbeheerder en schrijf ik Joomla!-nieuws voor de voorpagina.

Ook vertaal ik alle jaren enkele Joomla!-extensies, zodat de Nederlandstalige Joomla!-gebruiker er ook mee kan werken.